Δελτίο Τύπου

 

Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας συμμετέχει από 6 έως 9 Μαΐου 2022 σε μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις Μουσικών Σχολείων, στο Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες» στην Καβάλα, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στο μεγάλο απόντα Μίκη Θεοδωράκη.

Θα συμμετέχουν συνολικά 18 Μουσικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα και 8 από το εξωτερικό (Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία, Ιταλία, Ρουμανία, Γαλλία). Την Παρασκευή 6 Μαΐου μέρα που θα διεξαχθεί η «Λευκή Νύχτα» στη Καβάλα θα υπάρχουν μουσικές εκδηλώσεις σε όλη την πόλη από Παραδοσιακή μέχρι Τζαζ και από Ρεμπέτικη μέχρι Συμφωνική. Το Σχολείο μας θα συμμετέχει με τα κλασικά και παραδοσιακά του σύνολα.  Το Σάββατο 7 Μαΐου θα συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στα βιωματικά εργαστήρια και τις διαλέξεις σύμφωνα με το πλούσιο πρόγραμμα που επιμελήθηκαν οι διοργανωτές. Τη Κυριακή θα γίνει μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Φιλίππων όπου επί σκηνής θα συμπράξουν 900 μαθητές για να παρουσιάσουν έργα του Μίκη Θεοδωράκη, βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν καταξιωμένοι μουσικοί οι οποίοι θα κατευθύνουν τις πρόβες και την προετοιμασία των μαθητών για τη τελική συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Διοργανωτές είναι ο Δήμος Καβάλας, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας.

Για τη συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η οποία στάθηκε αρωγός και στήριξε οικονομικά την μεταφορά των μαθητών μας, σε αυτή την τόσο σημαντική διεθνή εκδήλωση των Μουσικών Σχολείων.

                                                                                                    Ο Διευθυντής

 

Νικόλαος Τζήμας MSc

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *