ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ KA1 με τίτλο “Opening to the world with the wings of learning” και κωδικό σύμβασης 2020-1-EL01-KA101-078211 πραγματοποίησε την πρώτη κινητικότητα του προγράμματος στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 25 έως τις 30 Ιουλίου 2022 με τη συμμετοχή δύο εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.
Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα την «Ανεστραμμένη Τάξη» (Flipped Classroom). Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από 4 ευρωπαϊκές χώρες που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μοντέλο της Ανεστραμμένης Τάξης, ώστε να μπορούν να το ενσωματώσουν στη διδασκαλία τους. Ήταν ένα πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα που κατάφερε να συνδυάσει επιτυχώς τη θεωρητική γνώση με την πρακτική.
Η «Ανεστραμμένη Τάξη» είναι ένα σύγχρονο διδακτικό μοντέλο, στο οποίο αντιστρέφονται τα τυπικά στοιχεία μιας διδασκαλίας. Επικεντρώνεται στην ενεργό μάθηση και εμπλοκή των μαθητών δίνοντας στον εκπαιδευτικό τη δυνατότητα να διαχειριστεί καλύτερα τα διαφορετικά μαθησιακά προφίλ των εκπαιδευομένων και να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον τους βελτιώνοντας παράλληλα τα μαθησιακά αποτελέσματα.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί έμαθαν να δημιουργούν ένα σχέδιο μαθήματος με ανεστραμμένη τάξη σε όλες τις φάσεις του, να θέτουν τους κατάλληλους διδακτικούς στόχους και να να σχεδιάζουν ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες που να συνδέονται με τη στοχοθεσία του μαθήματος. Τέλος, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες με εκπαιδευτικούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών καθώς και να γνωρίσουν τα εκπαιδευτικά συστήματα των κρατών αυτών.

Ο Διευθυντής
Νικόλαος Τζήμας


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *