Λαμία       241 – 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ KA1 με τίτλο: “Opening to the World With the Wings of Learning” και κωδικό σύμβασης 2020-1-Ε101-ΚΑ101-078211 πραγματοποίησε την τέταρτη κινητικότητα του προγράμματος στη Φλωρεντία της Ιταλίας από τις 5 έως τις 10 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή δύο εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.

      Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Εξερευνώντας τις καλύτερες εφαρμογές για διδασκαλία και μάθηση» (There is an App for That! Exploring the Best Apps for Teaching and Student Learning.) Στο σεμινάριο συμμετείχαν 11 εκπαιδευτικοί από 5 Ευρωπαϊκές χώρες σε ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα από την Ακαδημία καθηγητών της Φλωρεντίας.

     Σ’ αυτό το σεμινάριο τριάντα ωρών οι συμμετέχοντες καθηγητές έμαθαν να ενσωματώνουν κατάλληλα μια ποικιλία εφαρμογών στο πρόγραμμα διδασκαλίας των μαθημάτων, καθώς και σε μη ακαδημαϊκά περιβάλλοντα. Ανακάλυψαν τις πιο δημοφιλείς και πρακτικές εκπαιδευτικές εφαρμογές (trello, padlet, peardeck, quizlet, canva, skribble, genially, goosechase, nearpod, plickers, prezi) μέσα σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και τους δόθηκαν τα εργαλεία που είναι απαραίτητα προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν στη διδακτική πράξη. Τέλος, η ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών μεταξύ των συμμετεχόντων για το συγκεκριμένο θέμα ολοκλήρωσε το στόχο του προγράμματος.

     Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε μια απίστευτα ιστορικά όμορφη πόλη, με τεράστιο πλούτο μουσείων. Μέσω του σεμιναρίου και κάποιων από τις εφαρμογές που διδαχθήκαμε, έγινε κατορθωτό να ζήσουμε μια εικονική αλλά και πραγματική περιπλάνηση στους πλακόστρωτους δρόμους της πόλης, στο ιστορικό κέντρο, στις χαρακτηριστικές της γέφυρες, γνωρίζοντας από κοντά τις αξέχαστες ομορφιές αυτής της πόλης.

Στον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε μία παρουσίαση των πεπραγμένων στην Φλωρεντία.

Ο Διευθυντής

 

Νικόλαος Τζήμας MSc

 


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *