Ένα νέο έργο κοσμεί το Μουσικό Σχολείο Λαμίας! Πρόκειται για μια τοιχογραφία, ζωγραφισμένη από τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας του σχολείου μας, κυρίας Γεωργίας Γιοβάνη.

Η τοιχογραφία αυτή είναι αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας των μαθητών και έχει ως θέμα τη διαφορετικότητα, αποτυπώνει δηλαδή πώς μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί, να συνεργαζόμαστε, να συνυπάρχουμε, αν και είμαστε διαφορετικοί. Στόχοι της εργασίας αυτής ήταν να εμπεδωθεί στους μαθητές το πνεύμα του σεβασμού και της κατανόησης, αλλά και να καλλιεργηθεί η ψυχική τους ανθεκτικότητα. Συνεργαζόμενοι για την υλοποίηση της τοιχογραφίας, έμαθαν στην πράξη να δουλεύουν ομαδικά αναγνωρίζοντας τις ξεχωριστές δεξιότητες του καθενός, σεβόμενοι τις επιλογές του, ακούγοντας τις απόψεις του και προστατεύοντας την προσωπικότητά τους.

Πρόκειται για άλλη μια αξιόλογη δράση που υλοποιείται στο χώρο του σχολείου μας, με στόχο να εξασφαλίσουμε ένα υγιές περιβάλλον μάθησης για τα παιδιά μας. Να σημειωθεί ότι η δράση αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της αξιολόγησης της σχολικής μας μονάδας, στον άξονα των σχέσεων μεταξύ μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *